Ana Paula Ranch

De Ana Paula Ranch ligt in Uruguay, in de noordelijke provincie Cierro Largo. De uitgestrekte pampa's van de Cierro Largo kenmerken zich door een gematigd klimaat, in de zomer rond de 30 graden, in de winter niet kouder dan 0 graden. De oppervlakte van de Ana Paula Ranch (fazenda in het lokale
dialect) is ongeveer 40 bij 25 km, dat is 100.000 hectare. Meer dan 90% van de boerderij is pampagras. Op die voor Nederlandse begrippen enorme oppervlakte leven ongeveer 100.000 ossen, stieren, koeien, kalveren en 270 mensen.

De Ana Paula Ranch is gespecialiseerd in pure Black Angus runderen. Alles is er op gericht om met traditionele veeteelttechnieken een topprodukt te realiseren, maar nog belangrijker: Een topprodukt met respect voor dier en milieu ! Omdat het onmogelijk is om alle details hier te vermelden - bijvoorbeeld dat Ana Paula bijen gebruikt om de uiteindelijke vleeskwaliteit te verbeteren  - kunt u een idee krijgen van het leven op de Ana Paula Ranch door de beide video streams te bekijken. Wilt u meer weten over Ana Paula, bestel dan de DVD. En wilt u alles weten, dan kunt u wanneer u maar wilt, de Ana Paula Ranch bezoeken in Açegua, Uruguay.

Natuurlijk vlees

Het rundvlees van Ana Paula heeft een echte natuurlijke vleessmaak, zonder dat de dieren volgepompt worden met krachtvoer en suikers. Bij veel exotische rundvleessoorten wordt het vlees 'op smaak gebracht' met vet, dat op zijn beurt weer aangroeit door het dier te mesten met suikerhoudende toevoegingen zoals bietenpulp. De ossen van Ana Paula hebben een normaal, gezond laag vetpercentage doordat ze alleen maar grazen van het pampagras van de Ana Paula Ranch. Een ander opmerkelijk feit is het gewicht van de Ana Paula ossen. Geen monsters die 1000 kg of meer wegen, maar verfijnde mediumgewichten van ongeveer 500 kg. Door het gezonde gewicht voelen de dieren zich letterlijk lekker in hun vel. De spieren van de Ana Paula ossen - die uiteindelijk als steak op uw bord belanden - zijn niet opgepompt en daardoor gespannen, met als resultaat een malse steak met een bite zoals moeder natuur het ooit bedacht heeft. Anders gezegd: Als we het vetmesten met allerlei moderne toevoegingen 'New School' noemen, dan is de natuurlijke veeteelt van Ana Paula 'Old School'. Wij van Ana Paula bewijzen dag in, dag uit, dat onze duurzame manier van werken wel degelijk een topprodukt kan opleveren.